Președintele interimar al PSD a declarat că a discutat cu ALDE și Pro România să nu existe vacanță parlamentară, urmând ca Parlamentul să fie convocat în sesiune extraordinară. Marcel Ciolacu a mai spus că nu e oportună suspendarea președintelui.

Șeful PSD a indicat în acest context că vrea o moțiune de cenzură, dar vrea să o depună când are șanse. Ciolacu a spus că în timpul stării de alertă PSD nu va depune o moțiune de cenzură. Cum starea de alertă durează maxim 60 de zile, nu este exclus la vară, în iulie-august, în Parlament să se voteze o moțiune de cenzură a cărei adoptare ar duce la demiterea Guvernului.

"Categoric că vrem să depunem o moțiune de cenzură. Nu sunt adeptul depunerii de dragul depunerii, să nu treacă. În continuare cred că cea mai bună variantă este un Guvern de uniune națională. Suntem foarte hotărâți și acum. În primul rând, am vorbit cu colegii mei din alte partide parlamentare, și cu domnul Ponta și cu domnul Tăriceanu, să nu intrăm în vacanța parlamentară anul acesta, să intrăm în sesiune extraordinară și iulie și august. Nu cred că e oportun să depunem o moțiune de cenzură pe perioada stării de alertă", a declarat duminică seara, la România TV, Marcel Ciolacu.