Liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu crede, "ca om de stat", că alegerile anticipate ar fi un lucru bun, afirmând că România, Europa și SUA nu își permit asta.

"Ca și om politic, niciodată nu exclud nicio variantă. Ca și om de stat, din punctul meu de vedere, este exclus să avem anticipate. România are nevoie de stabilitate, suntem într-o criză regională de securitate și nu cred că România, Europa și parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA în acest moment își permit alegeri anticipate sau altfel de crize politice din România. Uitați-vă la ce se întâmplă în țările din jur”, a spus, marți, la Parlament, Marcel Ciolacu.

Reacția liderului PSD vine după ce președintele Klaus Iohannis a declarat luni alegerile anticipate nu sunt prevăzute în Constituție, dar, dacă liderii Coaliției nu se înțeleg, el se va implica pentru a garanta stabilitatea țării.

"Nu cred că acum există o alternativă viabilă la această Coaliție și partidele au înțeles toate asta. În același timp, această rotație va veni cu probleme suplimentare care vor trebui negociate. În măsura în care va fi nevoie, mă voi implica pentru a garanta stabilitatea și bunul mers al lucrurilor. Dacă ad absurdum nu se va întâmpla asta și lucrurile se îndreaptă spre o situație de așa-zise alegeri anticipate, care expressis verbis nu sunt prevăzute în Constituție, dar ele pot avea loc, atunci va fi decizia Coaliției și eu mă voi implica pentru a garanta stabilitatea țării și pentru un mers normal al lucrurilor publice", a spus Klaus Iohannis.