Premierul Marcel Ciolacu a transmis joi că nu mai vrea în mediul de afaceri românesc "așa-ziși patroni care fac zeci și sute de milioane de euro provocând tragedii de proporții", în contextul tragediei de la Crevedia.

"Toți acești așa-ziși patroni care fac zeci și sute de milioane de euro, provocând tragedii de proporții, nu au ce căuta în mediul de afaceri din România. Trebuie să schimbăm și legislația, astfel încât cine nu are autorizație sau aviz de funcționare, mai ales pentru activități cu risc major, să răspundă și penal. În acest moment doar plătesc o amendă și își văd liniștiți de treabă. Adică produc alte drame. Trebuie să depășim toate aceste situații complicate și să ducem România mai departe. Azi, calea este drumul reformelor prevăzute în PNRR, cu care modernizăm administrația. (...)", a spus, joi, premierul Ciolacu, înaintea ședinței de Guvern.

Reamintim că Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal care s-a autosuspendat din toate funcțiile deținute în partid, tatăl patronului de la stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă, este unul dintre cei șapte membri PSD din țară care a avut cotizații uriașe la partid cu prelijul alegerilor din 2020.

Cu toate că Ciolacu s-a delimitat de el și spunea că nu știe ce afaceri are, primarul este un apropiat al lui Paul Stănescu, secretar general al PSD și, de asemenea, prietenul premierului.