Liderul interimar al PSD a anunțat luni că social-democrații nu vor mai face o propunere de premier.

Marcel Ciolacu a declarat că, după decizia CCR, următoarea mișcare îi aparține președintelui Klaus Iohannis, care are atribuții constituționale în desemnarea unui premier.

"De această dată, se pare că a câștigat democrația din România, iar CCR a decis în spiritul Constituției", a comentat Ciolacu.

"Nu poți să desemnezi o persoană să ocupe funcția de prim-ministru care nu este susținută de către nicio forță politică - nici măcar un parlamentar nu a spus că va vota pentru domnul Orban. Spiritul Constituției este clar, desemnezi o persoană pentru a ocupa funcția de prim-ministru și a crea o majoritate având măcar declarativ acest scop. Strategia PNL s-a dovedit nu una proastă și ridicolă, s-a dovedit a fi neconstituțională. Într-o ședință de partid nu poți să vii cu o propunere către președintele României pentru a fi desemnată o persoană prim-ministru și tot în aceeași ședință de partid să hotărăști că nu vei vota cu acea persoană. Chiar este o situație jenantă și au pus și președintele României într-o situație jenantă, de a desemna o persoană pe care nu își doreau să o voteze", a mai spus liderul interimar al PSD.

El a declarat că social-democrații nu vor mai face o propunere de premier.

Într-o scurtă declarație alături de liderul interimar al Senatului, Titus Corlățean, Ciolacu a precizat că ei doi se vor duce "să deschidă și să închidă" ședința plenului reunit în care ar fi trebuit votat Guvernul Orban II.