Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, consideră că decretul privind instituirea stării de urgență conține și lucruri care nu sunt foarte bine făcute, astfel că parlamentarii vor face observații la acest document.

”Am studiat decretul. Există anumite lucruri care nu sunt foarte bine făcute. Procedural vorbind, Parlamentul poate aproba sau nu acest decret. Noi vom avea mâine mai multe ședințe de Comisii, prin care parlamentarii pot face anumite observații. Președintele poate să țină cont de aceste observații sau nu”, a declarat luni seara, la Antena 3, liderul interimar al PSD. 

”Noi vom avea mâine mai multe ședințe de comisii: Comisia de buget, apărare, sănătate, juridică, în care parlamentarii o să facă anumite observații în raportul cu privire la hotărârea de încuviințare a stării de urgență. Președintele României poate să țină cont de aceste observații sau nu. Dacă dorește să țină cont de aceste observații ale parlamentarilor trebuie să anuleze acest decret și să emită alt decret", a explicat Marcel Ciolacu, adăugând că, în principiu, decretul poate fi supus controlului de constituționalitate, dar, ținând cont de situație, nu se impune acest lucru.


Parlamentul dezbate și votează joi decretul privind instituirea stării de urgență.

Stare de urgență în România - Klaus Iohannis a semnat decretul/ Ce prevede documentul

Mai mult pe EurActiv »