Parlamentarilor nu li se poate interzice accesul la locul de muncă, deoarece sunt aleși și nu și-ar mai putea exercita mandatul, a susținut Marcel Ciolacu. El a adăugat că aceștia ar putea fi sancționați dacă nu prezintă certificatul COVID.

”Faptul că sunt aleși, la fel ca primarii și parlamentarii și președinții de Consilii județene, consilierii județeni sau consilieri locali, nu poți să le soliciți ceva fiindcă nu pot să-și exercite mandatul, conform Constituției, dar, atunci, poți să vii cu sancțiuni", a declarat joi președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că ar putea fi considerată neconstituțională măsura suspendării contractului de muncă.

Întrebat dacă va mai fi aplicat certificatul verde la locul de muncă, după modificarea proiectului de lege, el a replicat: ”Vom vedea proiectul cum va fi aprobat”.

”Nu este luată o decizie. Există o ordonanță de urgență care prevede includerea certificatului verde. Există o ordonanță de urgență. De aceea ministrul sănătății a venit cu o propunere care are o latură de specialitate și o latură să nu încălcăm Constituția. Vom vedea forma finală. În astfel de situații de pandemie, picăm un pic în ridicol din punctul meu de vedere”, a mai spus Ciolacu.