Soluția unui guvern minoritar este o greșeală foarte mare, iar PSD nu poate susține așa ceva, a reiterat vineri Marcel Ciolacu.

„România în acest moment este la cea mai mare răscruce după cel de-al Doilea Război Mondial. Dacă nu înțelegem nici măcar acum cu ce avem de-a face și care sunt așteptările românilor de la noi, înseamnă că facem politică degeaba. Mai mult decât a făcut până acum PSD nu putem face. Am avut o deschidere totală să discutăm și cele 10 măsuri, și programul de guvernare pe o perioadă scurtă, am avut deschiderea să venim și cu un guvern de tehnocrați ca pe urmă să ne întoarcem la popor, la alegeri anticipate. Nu știu ce au hotărât liberalii și nici nu mă interesează în mod deosebit, în schimb PSD rămâne consecvent și consideră că soluția unui guvern minoritar este o greșeală foarte mare și noi nu putem susține așa ceva”, a declarat președintele PSD.

Liberalii au decis joi seară, la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, să meargă în Parlament și să ceară votul de încredere pentru un guvern minoritar. Premierul desemnat va depune o listă cu miniștri PNL și UDMR și va cere votul de susținere parlamentarilor USR și PSD.

Ciolacu a subliniat că atunci când ai de-a face cu patru crize: economică, sanitară, socială și politică, îți trebuie un guvern stabil, cu o majoritate în Parlament.

PSD nu a luat încă o decizie finală în forurile de conducere cu privire la susținerea sau nu a unui Guvern minoritar, dar Marcel Ciolacu spune că va recomanda colegilor săi să nu voteze Cabinetul Ciucă.