Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat marți că PSD nu votează, sub nicio formă, un guvern al actualei puteri.

"În cel mai scurt timp trebuie să vină în fața Parlamentului pentru investitură, în Constituție scrie foarte clar, termenul e de 10 zile. O să convocăm Birourile permanente reunite după o discuție cu premierul desemnat și vom stabili calendarul. Am avut o decizie în PSD, sub nicio formă PSD nu votează un guvern al actualei puteri. În orice democrație, majoritatea asigură cvorumul. În cazul în care majoritatea actuală asigură cvorumul, vom participa și noi la ședință. Dacă nu au cvorum, înseamnă că nu e majoritate. Și dacă nu au cvorum, parlamentarii PSD nu vor participa la ședință", a declarat Marcel Ciolacu, după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe liderul PNL, Ludovic Orban, să formeze guvernul. 

Înainte de anunuț președintelui, liderul Pro România, Victor Ponta, le-a urat succes liberalilor în formarea guvernului, dar le-a spus să nu se bazeze pe formațiunea sa, care este de stânga.

"Am văzut aseară că spunea unul dintre liderii PNL că acest guvern trebuie să lucreze doar pentru președintele Iohannis, pentru electoratul PNL și pentru PNL. Și atunci o spun că are dreptate. Și noi vom vota orice guvern care va lucra pentru Mircea Diaconu, pentru electoratul Pro România și pentru Pro România", a afirmat Ponta.