Liderul social-democrat Marcel Ciolacu anunță că a semnat cu Victor Ponta un acord post-electoral, în baza căruia PSD și Pro România vor putea constitui majorități în consiliile locale și județene după alegerile din 27 septembrie.

„E pentru prima oară, de 30 de ani, când decizia a fost ca fiecare organizație să-și facă singuri alianțele locale. Cu adevărat, acum câteva zile am semnat cu Victor Ponta un acord de creare de majorități la consiliile județene, consiliile locale, un fel de acord post-electoral. Și ați văzut decizia Comitetului Politic Național de a merge singuri pentru alegerile din 6 decembrie, într-un fel în oglindă cu decizia Gabrielei Firea de a candida singură, fără aranjamente politice pe care cetățenii câteodată nu le percep, pentru Primăria Generală a Capitalei”, a declarat Ciolacu sâmbătă, la Pitești, în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele PSD anunțase, pe 15 septembrie, că a primit aprobarea Comitetului Politic Național pentru crearea unor astfel de alianțe post-electorale.