PSD va depune plângere penală împotriva premierului Florin Cîțu, a anunțat Marcel Ciolacu, nemulțumit de modul care au fost alocați bani pentru primari din Fondul de rezervă. Și USR critică ”mita” către aleșii locali.

"Peste 50 de milioane de euro din bani publici au fost dați mită pentru primari PNL care l-au votat la Congres pe Cîțu cu mâna la nas. Restul administrațiilor locale, care au cerut disperat de bani pentru încălzire, spitale și școli nu primit nici pentru hârtie igienică. Aici ajuns cinismul lui Iohannis și Cîțu, aceasta este România feudală. Iohannis vrea să fie stăpân peste un popor de iobagi. Orașele și satele vor îngheța la propriu, nu vor mai fi bani pentru căldură, spitalele și școlile nu vor avea cu ce să plătească aceste facturi. Creșterea explozivă a prețurilor la energie și gaze fără nicio măsură de compensare va face ca firmele să intre în colaps”, a declarat joi liderul Partidulului Social Democrat, adăugând că PSD nu poate să accepte acest lucru și va depune plângere penală împotriva lui Florin Cîțu.

Într-o conferință de presă, Ciolacu a susținut că "Iohannis și Cîțu au condamnat peste 70% din populația României la cea mai cruntă iarnă din ultimii 30 de ani”.

”Iohannis și Cîțu au ales să se poarte cu propriul popor mai rău decât dictatorul Nicolae Ceaușescu. Românii vor sta în beznă și frig pentru că niște iresponsabili au plătit din banii românilor funcțiile lor de la Congresul PNL", a adăugat președintele PSD.

În aceeași conferință de presă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a spus și el că banii au fost împărțiți pe criterii politice: "Dacă vă uitați în anexa acestei hotărâri de Guvern, veți vedea cât de mare este ticăloșia. Nu există niciun fel de criteriu prin care au fost împărțiți banii, numai criteriul politic”.

Ștefan a susținut că județele conduse de liberali au primit sume între 600.000 lei și 10 milioane lei pentru municipiile reședință de județ.

La rândul său, primarul din Galați, Ionuț Pucheanu, i-a transmis premierului că la Galați a strâns, la un moment dat, niște voturi: ”Pe oamenii aceia, susținători ai lui, astăzi i-a condamnat la subdezvoltare, pentru că nu vom avea de unde să acoperim până la finalul anului cheltuielile aferente".

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ștefan Radu Oprea, a scris pe Facebook că Florin Cîțu a alocat de 8 – 10 ori mai puțin bani comunităților conduse de primari PSD, decât localităților PNL: ”Nevoile cetățenilor sunt aceleași, de aceea nedreptatea este imensă. O vom ataca în contencios administrativ. Cîțu se transformă pe zi ce trece într-un cadavru politic, indiferent de eforturile de neînțeles ale președintelui Iohannis de a-l resuscita”. 

”ZERO lei a "primit" Municipiul Craiova de la Guvernul României, prin Hotărârea adoptată de defunctul Guvern Câțu. Ca să știți cât valorați în ochii PNL! Nici măcar cât o comună cu 1000 de locuitori! Guvernările PSD NiCIODATĂ, dar NICIODATĂ, nu au pedepsit cetățenii vreunei localități pentru modul în care au votat!”, a scris primărița PSD Lia Olguța Vasilescu.