Premierul Marcel Ciolacu și omologul bavarez, Markus Söder, au susținut marți o declarație comună de presă în care au vorbit, printre altele, despre Castelul Bran și mici.

"Aș dori să vă invit cât mai curând la București să avem și un forum economic, să vizitați și Delta Dunării, și Castelul lui Dracula. Eu îmi mențin părerea, indiferent de cât de mult usturoi o să mâncăm, să nu mergem într-o noapte cu lună plină, să mergem într-o noapte cu lună normală", a spus Ciolacu.

În replică, Söder a spus că "e suficient dacă mâncăm înainte mici, conțin atât de mult usturoi, încât nu vor mai avea curaj vampirii să se apropie de noi".

Premierul bavarez a spus anterior că va vizita România în 2025 și el cunoaște foarte multe feluri de mâncare și "mănânc cu plăcere mici".

Prim-ministrul român Marcel Ciolacu i-a dus premierului bavarez Markus Söder o ladă frigorifică plină cu mici românești de la restaurantul La Cocoșatu, au declarat, pentru G4Food, surse din delegația României.

Marcel Ciolacu i-a mai dus lui Söder și un coș cu produse tradiționale românești de la RadicStar, firmă din județul Argeș care are ca principal obiect de activitate fabricarea produselor pe bază de carne.

Politicianul bavarez este cel care i-a cerut omologului român mici românești, fiind pasionat de bucătăriile tradiționale.Carnea pentru micii preparați de La Cocoșatu a fost furnizată de producătorul Marycarn Prod din București.

Mici faimoși se mai găsesc în România în Piața Obor din București, în comuna Dedulești din Argeș, dar și la restaurantul La Ciotoianu din Popești-Leordeni (Ilfov).