Liderii Coaliției PSD-PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, anunță că în prima ședință de Guvern vor fi revizuite propunerile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor în ceea ce privește plafoanele pentru plățile cash.

"În prima ședință de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcție greșită. Vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern!", a anunțat Marcel Ciolacu într-un mesaj pe Facebook.

Citește și: Limitarea plăților cash încinge spiritele

Potrivit premierului, toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice, însă vor exista două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare - 1.000 de lei/zi.

"Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători și de oamenii simpli, fără excepție. În ultimele zile am avut mai multe discuții cu aceștia, cât și cu mediul de afaceri și cu reprezentanții sistemului bancar. Și mi-au spus anumite lucruri de bun simț legate de măsurile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor legate de cash. Acești oameni nu sunt evazioniști, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această țară", a mai scris acesta.

Ciolacu a transmis și "un mesaj pentru evazioniștii care au profitat de această discuție din spațiul public: voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început războiul cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa!", a conchis premierul.

Șeful PNL, Nicolae Ciucă, a scris tot pe Facebook faptul că marți, la nivelul conducerii Coaliției, a avut loc "o analiză aplicată asupra măsurii privind plățile în numerar", iar în urma dialogului s-au convenit o serie de modificări necesare, care să contribuie la protejarea mediului de afaceri și a cetățenilor de bună credință.

"Astfel, toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi. Pe de altă parte, am convenit, împreună, că vom continua cu fermitate lupta cu evaziunea fiscală în România și vom promova, de comun acord, măsuri în acest sens", a transmis și Ciucă.