Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul Orban că vrea să vândă "străinilor" companiile românești, "ultima avuție a statului".

"Nu au nicio limită! Și-au angajat toate rudele, coafezele, chelnerii și cioclii la vârful statului! Au dat tunuri de sute de milioane de euro în plină pandemie prin firmele de casă! Au vândut lemnul din pădurile țării! I-au vândut până și pe români la export pentru agricultura altora!Acum vor să vândă și companiile românești, ultima avuție a statului!!!! Am avertizat încă de acum 6 luni că această gașcă galbenă, extrem de lacomă, va încerca să vândă România bucată cu bucată", a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

El mai spune că "PSD nu va permite niciodată ca ultimele perle ale economiei românești - CEC, Hidroelectrica sau Nuclearelectrica să fie vândute străinilor".

"Vom opri în Parlament jaful pe care politrucii liberali l-au pus la cale. Avem o lege care deja a trecut de Senat, prin care se interzice orice vânzare a companiilor de stat pentru o perioadă de 2 ani. Mai miră pe cineva că Guvernul se opune și a dat punct de vedere negativ?! Pentru ei, România și interesele românilor nu există! PSD va lupta până la capăt pentru ca NICIO companie în care statul este acționar majoritar să nu fie înstrăinată!!!", a mai scris acesta.

+++

Proiectul de lege la care face referire Marcel Ciolacu prevede interzicerea, pentru o perioadă de doi ani, înstrăirii participațiilor statului la companiile și societățile naționale, la bănci, precum și la once altă societate la care statul are calitatea de acționar, indiferent de cota de participație deținută. 

O altă prevedere din lege propune suspendarea, pentru o perioadă de doi ani, o orice operațiuni privind înstrăinarea participațiilor statului la companiile și societățile naționale, precum și la societățile la care statul are calitatea de acționar, începute anterior intrării în vigoare a prezentei legi.