Președintele PSD, Marcel Ciolacu, care a prezentat alături de omologul de la PNL candidatul la Primăria Capitalei, pe Cătălin Cîrstoiu, a precizat cum va crește în sondaje medicul.

"Cu ajutorul dumneavoastră (al presei - n.r.)", a fost răspunsul ironic al lui Marcel Ciolacu către reporterul Antena 3 CNN, care l-a întrebat cum pot PSD și PNL să crească popularitatea medicului de la circa 15%, cât are acum, la peste 30%.

Declarația, care s-a dorit a fi o glumă, vine în contextul în care 8,4 milioane de lei este cea mai mare sumă alocată de PSD, într-o singură lună, pentru capitolul presă și propagandă. Toți banii provin de la bugetul de stat, dar informațiile despre cine primește banii reprezintă marele secret al lui Marcel Ciolacu. Social-democrații au dat peste 10 milioane de euro pentru presă anul trecut, se arată într-un material publicat în HotNews.

Conform sursei citate, liberalii au dat și ei în ianuarie 2024 peste 4,1 milioane de lei presei.

Banii le asigură liderilor Coaliției "liniștea" și un mediu favorabil în care o parte a presei nici nu-i critică, nici nu-i incomodează cu întrebări delicate.