Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a crezut că "s-a depășit momentul" de tensiune după declarațiile controversate ale ministrului demisionat, Vasile Dîncu, privind negocierile de pace cu Rusia.

"Sunt foarte lămurit, am luat act de demisia lui Vasile Dâncu din funcția de ministru al Apărării. E o discuție pe care am avut-o împreună cu colegii, o să discutăm la Biroul Permanent Național de la ora 18,00", a precizat liderul PSD, citat de Agerpres.

El a susținut că a citit, la fel ca toți ceilalți, explicațiile lui Dîncu privind demisia sa, cu referire la președintele Klaus Iohannis.

"Am citit, la fel ca și dumneavoastră (jurnaliștii - n.r.), în comunicatul domnului Dîncu și în demisia domnului Dîncu acest lucru. (...) Am crezut că s-a depășit momentul, i s-au adus explicații la acea declarație. Totuși, dacă intrăm într-o logică, orice conflict la un moment dat se închide cu o negociere sau cu o înțelegere, indiferent între cine câștigă și cine pierde. Domnul Vasile Dîncu nu s-a referit niciodată la un teritoriu pe care eventual l-ar ceda Ucraina", a transmis Ciolacu.

Citește și: Vasile Dîncu trebuie să „calibreze" comunicarea

Președintele PSD a anunțat că recomandă ca premierul Nicolae Ciucă să preia interimatul Apărării.

"Recomand din toată convingerea și politică și cred așa este cel mai bine, ca domnul prim ministru în acest moment să preia atribuțiile Ministerului Apărării, conform legii, cunoaștem cu toții, 45 de zile. (...) Cred că este o decizie pe care o să iau împreună cu colegii mei. Astăzi avem Biroul Permanent și pe urmă o să avem un Consiliu Politic Național, unde o să avem decizii", a precizat liderul PSD. 

Întrebat și dacă există posibilitatea ca PSD să cedeze Ministerul Apărării Naționale liberalilor, Ciolacu a spus: "Este posibil orice în politică. (...) Haideți să nu intrăm într-o zonă de supoziții. Eu am spus că este posibil orice, se poate negocia. Întotdeauna când există o coaliție avem și astfel de dialoguri".