Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat marți că trebuie modificată Constituția, având în vedere că societatea se modernizează și a menționat că este necesar ca acest proces amplu să fie "pornit repede".

"Este un proces amplu și urmează printr-o dezbatere în Parlament cu toate instituțiile. Dar, de obicei când ai majorități atât de consistente, cum există această coaliție cu o asemenea majoritate în Parlament, îți propui și lucruri mai îndrăznețe și mai mărețe. Sunt multe (modificări - n.r.). Știți foarte bine că a mai existat o dată o încercare de modificare a Constituției. Presupun că trebuie pornit de la acele dezbateri, nu trebuie nimic, nu ceva anume, dar societatea se modernizează. Provocările sunt, după cum vedem, cu totul altele. Cred că nimeni nu se mai aștepta în Europa să avem de a face un război și atunci trebuie privite toate unghiurile. Și sunt ferm convins că vor fi mai multe opinii", a afirmat Ciolacu, întrebat în legătură cu modificarea Constituției, relatează Agerpres.

Întrebat dacă atribuțiile președintelui ar trebui modificate în Legea fundamentală, Ciolacu a spus: "Nu, eu nu consider că trebuie modificate atribute de la președinte".