Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, anunță că săptămâna viitoare va fi trecută prin Parlament o lege care va oferi posibilitatea celor care au rate să obțină o amânare a acestora până la sfârșitul lui septembrie fără "dobânzi la dobânzi”.

"În România, ce fac Orban și Guvernul care a fost pus pentru a avea puteri depline și a conduce? Mai nimic. Au dat o ordonanță de urgență joi, care nici acum nu a fost publicată. În acest timp, oamenii sunt îngrijorați de ratele care vin peste ei, în condițiile în care mulți nu mai au salarii. Săptămâna viitoare vom trece prin Parlament o lege care va oferi celor care au rate o amânare până la sfârșitul lui septembrie. Și fără să plătească dobânzi la dobânzi cum vrea #CîtuLucruriFantastice", a scris pe Facebook Marcel Ciolacu, făcând o comparație cu măsurile luate în Marea Britanie.

"Băncile deja procesează zeci de mii de cereri ale celor care au aplicat. De asemenea, același guvern ia măsuri pentru toți cei care au fost disponibilizați, pentru că au fost închise nenumărate afaceri", a susținut liderul PSD.

"PSD e la fel ca în vremea lui Dragnea! Responsabilitate! O cerem de la cetățeni, dar vedem un partid complet iresponsabil pe scena politică. PSD nu renunță la logica de campanie nici măcar acum, când prioritățile sunt altele: sănătatea oamenilor, asigurarea veniturilor pe perioada crizei și găsirea măsurilor necesare pentru a-i scăpa pe oameni de stresul ratelor la bănci", a replicat senatoarea PNL Alina Gorghiu.