Marcel Ciolacu a anunțat, marți, că serviciile publice, bisericile și Metrorex trebuie să beneficieze de plafonarea și compensarea prețurilor la energie, fapt pentru care va propune, în Parlament, amendarea OUG aprobatăă zilele trecute de Guvern.

"Sunt ferm convins că vom face amendamente și discuții în coaliție. Instituțiile de cult nu au fost prinse, bisericile, ceea ce este o eroare. Sunt ferm convins că atât colegii mei, cât și colegii din coaliție vom completa ordonanța. Serviciile publice - iarăși a fost o scăpare majoră. Ar duce la o creștere a prețurilor în progresie la prețul apei pentru că majoritatea apei vine prin pompare. Trebuie să vedem impactul la Ministerul Finanțelor. Indiferent cât de mult ar trebui să suporte bugetul, nu putem lăsa la o escaladare a prețurilor la serviciile publice. Este și Metrorex care primește o subvenție de la statul român, prin Ministerul Transporturilor, adică ne furăm singuri căciula. Crește subvenția, mai bine intervii tu stat și vezi cum faci cu prețul la energie", a declarat Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Liderul PSD a dat și exemplul serviciilor publice de transport cu troleibuze și tramvaie care trebuie să beneficieze de prevederile ordonanței și a subliniat că amendarea acesteia reprezintă o prioritate a actualei sesiuni parlamentare.