Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vrea ca oficialii din România care au fost implicați în achiziția de vaccinuri anti-COVID să dea explicații în fața procurorilor.

"Au cumpărat prima oară 65 de milioane de doze. Au expirat acum câteva zile vreo două milioane de doze, le-am aruncat. (...) Noi avem o țintă de populație pentru vaccinare de 15 milioane de români. În mai anul trecut, ministrul USR, mi se pare, de la Sănătate, a semnat un memorandum către Guvern, a fost contrasemnat de domnul Barna, pentru că era vicepremierul cu atribuții pe zona sănătate și mai sunt doi semnatari, ministrul de Finanțe și prim-ministrul, dar toată procedura e plecat din zona de sănătate", a spus Ciolacu la Antena 3.

El a mai adăugat că Guvernul a mai făcut un contract de 40 de milioane doze de vaccin pentru anii 2022 și 2023, care nu au venit încă în România.

"Știți care este costul acestor 40 de milioane de doze de vaccin? 730 de milioane de euro. România cumpără peste 100 milioane doze de vaccin pentru 15 milioane de români. Vreau și eu să explice acești oameni, și în fața dumneavoastră și în fața procurorilor, cum au făcut comandă de încă 40 de milioane de doze de vaccin", a punctat Marcel Ciolacu.

Acesta a făcut referire și la premierul de atunci, Florin Cîțu, și ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, despre care a spus că trebuie să vină și să dea explicații.

"Mi-e greu să cred că nu ai avut interese la suma de 630 de milioane, având în stoc vreo 40-50 de milioane”, a conchis acesta.