Premierul Marcel Ciolacu a declarat, după vizita în SUA, că el și colegii lui au reușit să seteze premisele pentru ca România să devină "un hub de investiții și suport logistic pentru marile proiecte americane din această regiune a Europei".

"Facem azi ședință de Guvern după vizita desfășurată în Statele Unite, una extrem de importantă, deoarece am reușit, împreună cu colegii mei, să setăm premisele pentru ca România să devină un hub de investiții și suport logistic pentru marile proiecte americane din această regiune a Europei", a declarat prim-ministrul.

Ciolacu a continuat afirmând că "există potențial major pentru investiții americane în domenii precum energia și tehnologiile digitale, iar interesul strategic al Statelor Unite față de zona Mării Negre înseamnă și o șansă enormă de dezvoltare pentru portul Constanța".

"Avem acum datoria să concretizăm aceste oportunități fără precedent", a conchis el.

În timp ce se afla în SUA, premierul a spus că ar vrea ca Google să deschidă un Data Center în România, iar compania Lockheed Martin, un centru de mentenanță pentru avioanele de vânătoare F-16.

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a spus că Google a transmis că birourile din România sunt cele mai performante din Europa și sunt interesați de extindere.