Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că va propune înființarea unei Comisii speciale de anchetă în Parlament care să scoată la lumină toată "golănia liberală" privind "măsluirea datelor pandemiei".

"Măsluirea datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor și la siguranța statului! Răfuiala din Guvern dintre USR și PNL scoate la lumină ceea ce PSD spunea de multă vreme: că datele pandemiei sunt falsificate în funcție de interesele lor electorale, de cât de abrupt scădeau în sondaje! Cu premeditare, în deplină cunoștință de cauză! Pe baza acestor date măsluite, s-au luat decizii cu impact direct asupra sănătății publice! Pe baza lor s-au restrâns drepturi și libertăți cetățenești! S-au închis școli timp de un an de zile! Localități întregi au fost carantinate! Afaceri ridicate cu greu au fost distruse! Pe minciunile lor", a scris Ciolacu într-un mesaj pe Facebook.

El susține că faptele lor sunt prea grave ca să mai poată fi ascunse sub preș, astfel că va cere înființarea unei Comisii speciale de anchetă în Parlament care să scoată la lumină toată "golănia liberală".

Ciolacu a mai afirmat că se așteaptă ca "transparenții de la USR să susțină acest demers".

Anunțul a fost făcut și de prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu în plenul Camerei Deputaților.

Reacția social-democraților vine după ce deputatul PNL Violeta Alexandru și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au avut un schimb de replici pe Facebook cu privire la statisticile oficiale referitoare la numărul de îmbolnăviri cu COVID-19.