Liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunță că a stabilit luni, împreună cu cei mai puternici reprezentanți ai industriei de film din România, toate detaliile pentru "repornirea schemei de ajutor de stat pentru susținerea industriei cinematografic".

"Vom plăti toate sumele rămase restante în urma acțiunilor total inoportune din trecut ale miniștrilor USR, care n-au avut de făcut altceva la guvernare decât să blocheze o sursă de imagine extraordinară pentru România", a scris Ciolacu într-un mesaj pe Facebook.

El a adăugat și că "toate țările din jurul nostru au astfel de mecanisme prin care să atragă producătorii de film de prestigiu", astfel că "este timpul ca și România să revină în prim-plan și să reînceapă să investească în industria cinematografică".

În decembrie 2020, statul român anunța că acordă ajutoare unor firme private care realizează filme, dar a emis o listă de producții cinematografice, TV și online care vor fi excluse de la finanțare, potrivit startupcafe.ro.

Imediat înainte de a-și termina mandatul la Ministerul Economiei, Virgil Popescu a publicat în Monitorul Oficial Ordinul de ministru nr. 3.555 prin care stabilite criteriile de încadrare ca „produs cultural” pentru filmele care vor fi finanțate, în continuare, prin schema de ajutor de stat de sprijinire a industriei cinematografice.