Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți că se va adresa Comisiei Europene în cazul în care coaliția de guvernare va "forța" în Parlament schimbarea Avocatului Poporului din funcție.

Ciolacu a precizat totodată că social-democrații vor sesiza și Curtea Constituțională cu privire la această situație. 

"PSD-ul când a fost în cel mai blamat moment... încearcă să ne depășească de 100 de ori. Eu nu cred că s-a întâmplat așa ceva vreodată. Au făcut numirile la TVR, la Radio, acum vor Avocatul Poporului. Să nu creadă că eu, mâine, după ce vor forța schimbarea Avocatului Poporului, în afară de faptul că vom contesta la CCR, cum am făcut și cu numirile de la Radio, TVR, nu voi vorbi cu comisarii europeni și nu o să mă adresez Comisiei Europene că fac un atac frontal asupra statului de drept. PSD și-a recâștigat credibilitatea în fața Comisiei Europene și vom continua aceste demersuri. Au schimbat și CNA-ul astăzi", a afirmat Marcel Ciolacu la România Tv, citat de Agerpres.

Plenul reunit al Parlamentului a respins marți rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului, precum și raportul de activitate al Consiliului Național al Audiovizualului pe anul 2020.