Liderul USR, Dacian Cioloș, consideră Cioloș că ar fi fost bine ca anunțul despre candidatul comun la Primăria Capitalei să fi fost unul făcut împreună de Alianța USR PLUS, PNL, PMP și mișcările civice care s-ar fi alăturat acestui proiect.

”Politica este despre oameni, nu despre partide. Este despre ceea ce putem face pentru cei care ne votează și ne dau responsabilitatea de a munci în interesul lor. Alegerile pentru Primăria București sunt despre bucureșteni, despre dreptul lor de a trăi într-o capitală europeană, modernă, curată, cu o administrație care lucrează pentru ei. Mi-ar fi plăcut ca Nicușor Dan să fi discutat cu Vlad Voiculescu și despre susținerea pe care o negocia cu Ludovic Orban, așa cum au discutat despre multe alte probleme, transparent, constructiv. Ar fi fost bine ca anunțul despre candidatul comun să fi fost unul făcut împreună de Alianța USR PLUS, PNL, PMP și mișcările civice care s-ar fi alăturat acestui proiect”, a reacționat vineri Dacian Cioloș, după ce PNL a anunțat că Nicușor Dan e candidatul susținut de partid pentru funcția de primar al Capitalei.

Liderul PLUS consideră că de această ”lovitură" de imagine avea nevoie numai Ludovic Orban.

”Vrem să promovăm oameni noi și curați în politică, dar dacă-i împingem în față folosind metehne vechi, care au dus politica la gradul actual de decredibilizare în societate, ne mai compromitem pentru câteva decenii. Scopul nu scuză mijloacele, mai ales atunci când oamenii vor o construcție bazată pe sinceritate. Degeaba aducem oameni noi în politică dacă-i împingem să înghită năravuri ale vechii politici, care au adus România acolo unde e acum”, a scris Cioloș pe Facebook.

Pe de altă parte, liderul PLUS rămân” ”neclintit în convingerea că forțele reformatoare trebuie să aibă un candidat unic la Primăria Capitalei, un candidat care să pună capăt mandatului dezastruos al Gabrielei Firea”.

”E important semnalul dat de Ludovic Orban în această direcție. Scopul e bun, mijloacele ar putea să fie mult îmbunătățite. Ca să redăm încrederea bucureștenilor în puterea votului lor, este esențial să construim această încredere între noi. Voi crede în deschiderea recentă a PNL dacă va renunța să racoleze pesediști, aldiști și alți politicieni compromiși prin faptele lor, inamici ai democrației, din cauza cărora am ieșit în stradă în ultimii ani. Toată România are nevoie de un nou început, de liste curate cu oameni care nu sunt compromiși.Doar dacă se merge în această direcție, PLUS va fi un partener constructiv și deschis. Dincolo de numele unui candidat sau altul, este esențial să demonstrăm oamenilor că acel candidat vine cu un plan coerent, cu o echipă, cu proiecte, cu soluții, astfel încât să reușească să transforme Bucureștiul într-un oraș în care să-ți fie drag să trăiești. Vlad Voiculescu a pus transparent pe masă un asemenea plan și o echipă competentă care să-l poată implementa. Orice înțelegere trebuie să păstreze acest proiect și oamenii care i s-au alăturat”, a precizat Cioloș.

Ludovic Orban anunță oficial că Nicușor Dan este candidatul PNL la Primăria Capitalei

Mai mult pe EurActiv »