Dacian Cioloș îi explică lui Liviu Dragnea că plata tratamentului pentru răniții de la Colectiv pentru 2018 este prevăzută deja, după ce liderul PSD a declarat luni că a convenit cu premierul să adopte o ordonanță în acest sens.

"Cu ocazia petrecerii sale aniversare, Șeful Partidului s-a gândit, cu multă generozitate, să facă un cadou răniților de la #Colectiv: cere Guvernului Tudose să dea o ordonanță pentru plata tratamentului acestora până în 2018. Doar că această ordonanță există deja și prevede exact acest lucru: plata tratamentul răniților de la #Colectiv până în 2018 inclusiv. Nu-i nimic, în buna tradiție a guvernelor PSD din acest an, se va da probabil mai întâi o ordonață de anulare a ordonanței dată anul trecut, urmată de alta, cel mai probabil, cu același text. Că doar trebuie să arate că le pasă, nu? Revoltător", a scris marți, pe Facebook, fostul premier.

Cioloș a postat și un link cu ordonanța respectivă.

Precizările fostului premier vin după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara că a convenit cu premierul  Mihai Tudose ca Guvernul să adopte în perioada următoare o ordonanță prin care sumele aferente tratamentelor răniților din clubul Colectiv să fie suportate de la bugetul de stat și în 2018.

"Am discutat acum în coaliție, i-am cerut premierului, l-am rugat pe premier - și bineînțeles că are aceeași opinie - ca în perioada următoare să adopte o ordonanță prin care să se prelungească termenul în care bugetul de stat să poată să finanțeze chetuielile necesare pentru tratamentele supraviețuitorilor de la Colectiv, pentru că ordonanța în vigoare s-a referit la 2016 și 2017. Mai este nevoie de tratamente, mai au nevoie de sume în continuare și vor adopta o ordonanță ca și în 2018 să poată să fie finanțate aceste cheltuieli", a declarat Liviu Dragnea , după reuniunea liderilor coaliției de guvernare, care a avut loc luni seara la Vila Lac 1. 

"Ce aș vrea să remarc, cu mâhnire, că și acum, după doi ani de zile, mai sunt unii care se folosesc de moartea acelor copii", a mai spus Dragnea, în condițiile în care jurnaliștii l-au asaltat cu întrebări privind oportunitatea serbării zilei de naștere tocmai pe 30 octombrie, când s-au împlinit doi ani de la tragedia de la Colectiv.