Liderul PLUS a declarat luni că, prin decizia sa privind modul de desemnare a premierului, CCR deposedează președintele de un drept constituțional.

Dacian Cioloș a declarat la Digi 24 că judecătorii Curții "deposedează președintele de un drept constituțional: acela de a desemna un premier".

Judecătorii CCR au decis că premierul desemnat nu a prezentat dovada unei majorități în Parlament.

+++

"După alegerile în două tururi, și proiectul anticipatelor eșuează. Spun asta după ce l-am ascultat mai devreme pe șeful statului, care pare să se mulțumească cu un lung interimat al actualului Cabinet. Președintele are soluții la dispoziție, dar preferă un cabinet monocolor PNL cu atribuții limitate. Același cabinet care în urma tangoului cu PSD a reușit doar să ne ducă într-o criză politică. O criză pe care o puteam evita dacă PNL ar fi luat mai puține decizii pe bază de orgoliu și calcule cinice. Să crezi că PSD poate să fie un partener onest și să-i faci jocul e cel puțin naivitate. Eșecul strategiei de până acum e evident și cred că el nu trebuie perpetuat", a scris pe Facebook președintele USR Dan Barna.