Eurodeputatul REPER Dacian Cioloș cere retragerea amendamentului care introduce un prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13. Predoiu e mai toxic decât Iordache, a spus deputatul USR Stelian Ion.

"Ori PSD și PNL nu au înțeles nimic din ce i s-a întâmplat lui Dragnea, ori pur și simplu frica de pușcărie e atât de mare încât nu-i interesează că sfidează cetățenii fără rușine în fiecare sesiune parlamentară cu legi de protejare a furtului", a reacționat pe Facebook fostul premierul, după ce Senatul a adoptat miercuri un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

"Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, în calitate de lideri ai coaliției de guvernare, trebuie să retragă imediat amendamentul prin care majoritatea parlamentară introduce un prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13", scrie Cioloș.

Predoiu e mai toxic decât Iordache

"Sub oblăduirea lui, pesediștii, peneliștii și udemeriști tocmai au propus și vor vota la Senat un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei. Adică fapta prin care un funcționar public produce ,cu intenție, un prejudiciu mai mic de 250.000 lei nu va mai fi infracțiune. Ce reprezintă pentru îmbuibații din PSD PNL 50.000 de euro? … O nimica toată", a comentat și senatorul USR Stelian Ion.

USR a propus un prag la nivelul unui salariu minim pe economie, pentru că "statul nu poate susține în mod serios că munca unui om pe o perioadă de o lună este un fleac, o valoare care poate fi ignorată".

"Iohannis și Predoiu desăvârșesc ce a început în 2017 Dragnea", mai spune Stelian Ion.

Pîslaru: "Dragnea, foștii tăi elevi te-au depășit"

"Ce n-ai reușit în 2017, au făcut acum moștenitorii tăi. PSD, PNL și UDMR au trecut AZI în Senat fosta OUG 13. Abuzul în serviciu este dezincriminat dacă prejudiciul este mai mic de 250.000 de lei, adică 50.000 euro. Practic, dacă furi 49.999 euro, esti ok, nu esti cercetat penal. Ca idee, atât costă un apartament cu două camere în provincie sau o garsonieră în București", a reacționat copreședintele REPER Dragoș Pîslaru.