Eurodeputatul Dacian Cioloș spune că șeful PSD, Marcel Ciolacu, "își ascunde incompetența în spatele lui Piedone și Firea", iar organizarea competiției pentru alegerile europarlamentare este "un fiasco până acum".

Partidul REPER acuză Guvernul Ciolacu de harababură generalizată în ceea ce privește organizarea alegerilor și de faptul că ascunde competiția la europarlamentare în spatele luptelor false dintre clanurile Piedone și Firea. 

Începutul oficial al campaniei electorale arată dezorganizare crasă: în toată țara lipsesc procedurile unitare de afișaj electoral pe panouri. Unele primării nu au prevăzut locuri de afișaj pentru competitorii la alegerile pentru Parlamentul European, iar altele au aprobat mult prea puține locuri de afișaj în raport cu numărul de locuitori. 

"Marcel Ciolacu a comasat europarlamentarele cu localele și PSD cu PNL ca să nu i se vadă incompetența și că nu are soluții pentru problemele adevărate ale oamenilor. Lipsa de anvergură europeană a candidaților de pe lista lui Marcel Ciolacu este acoperită de mașina de zgomote media plătită generos din subvenții de la stat, din buzunarul oamenilor. Principala problemă în aceste alegeri a devenit clanul Piedone și revenirea Gabrielei Firea după azilele groazei. 

În condițiile în care legislația europeană afectează aproape toate aspectele vieții de zi cu zi a românilor, Ciolacu ascunde această competiție electorală și apoi va da vina din nou pe <Bruxelles> pentru că cei puși de el pe liste cu mâna nu știu să negocieze în numele țării”, spune Dacian Cioloș, citat într-un comunicat de presă.