Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS, a precizat miercuri că declarațiile prin care primarul Capitalei, Nicușor Dan, și-a exprimat susținerea față de PNL reprezintă o alegere politică.

"E alegerea lui, o respectăm, e treaba lui, el decide ce vrea să facă cu viitorul lui politic. Pe noi ne interesează ca bucureștenii să fie bine guvernați. Și câtă vreme o să țină cont de agenda oamenilor și de programul cu care a câștigat alegerile - pentru care noi l-am susținut - o să aibă sprijinul nostru. Și în continuare eu sper să reușească ca și primar, pentru că asta e important pentru noi acum, să își pună în aplicare programul cu care a câștigat primăria, nu șmecheriile astea politice. E treaba lui. Despre cât contează pentru bucureșteni anunțul acesta pe care l-a făcut acum, cu câteva zile înainte de alegeri, asta o să aflăm pe 6 decembrie, când o să numărăm voturile. Dar suntem convinși că bucureștenii o să aleagă Alianța USR PLUS, așa cum au făcut-o și la locale, de altfel", a precizat Cioloș, pentru Agerpres.

El a subliniat că, pentru reprezentanții USR PLUS, cel mai important este ca lucrurile să se schimbe în bine în România și că acest aspect îl preocupă mai mult decât declarațiile politice.

"Vor decide alegătorii, ei vor taxa cum vor crede de cuviință astfel de mișcări politice. Cum am spus, pe noi ne interesează - și când l-am susținut la Primărie și acum când ne prezentăm programul de guvernare - pe noi ne interesează să se schimbe lucrurile în bine în România. Șmecheriile politice și mișcările astea, când iei oameni de la un partid și îi pui pe listă și așa mai departe, o să decidă alegătorii cum tratează ei decizii de genul acesta. Nicușor Dan are în continuare susținerea noastră dacă va pune în aplicare programul cu care a câștigat primăria, pentru care l-am susținut și noi. (...) La noi tensiunile pot să apară doar dacă nu se respectă ceea ce am convenit, și anume un program cu care bucureștenii l-au votat. Acesta e important acum. Și pe aceeași logică poți să mergi în continuare și pentru guvernare. Avem un program pe care îl prezentăm, oamenii o să voteze duminică. După care, important e să îl punem în aplicare, în funcție de votul pe care îl primim, asta e important", a mai precizat Cioloș.