Co-președintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a spus vineri că propunerea unui premier de către formațiunea pe care o conduce este cea mai bună modalitate de a se asigura că, dacă revine la guvernare, poate face reforme.

Altfel, dacă nu poate face reforme, atunci nu are sens ca USR PLUS să discute despre o reintrare la guvernare, a spus Cioloș, într-o declarație făcută la Cluj-Napoca, potrivit News.ro.  

„Dacă avem garanții și ne putem lua garanții că putem face aceste reforme are sens să rediscutăm de o reintrare la guvernare. Dar asta presupune să ne luăm aceste garanții și eu vă lansez o idee care poate părea provocatoare. Cred că cea mai bună modalitate prin care să ne asigurăm că, dacă intrăm din nou la guvernare, putem face reforme este - de ce nu - să propunem celor de la PNL și UDMR, dacă mergem în continuare împreună, să facem o propunere de premier, care să-și asume aceste reforme în numele Guvernului”, a afirmat Dacian Cioloș.

El a punctat că alegerile anticipate sunt o soluție la actuala criză, dar acestea depind de PSD și ar fi bine ca USR PLUS să nu-și facă planuri pornind „de la propteala numită PSD”.

„Este putere de împărțit, Parlamentul și Senatul și Camera Deputaților sunt structuri cu putere, așa încât poate să existe un echilibru de putere. Dar, dacă noi nu vom avea garanția că putem face reforme, decât să fim un partid umbră al PNL-ului, care face cu noi ce vrea, atunci mai bine ne gândim și la opoziție”, a adăugat Cioloș.