Premierul Dacian Cioloș a explicat, marți, că a acceptat să participe la o emisiune la Antena 3 pentru a-i informa și pe telespectatorii acestui post. Acesta a făcut o paralelă cu meseria sa de agronom, în care uneori trebuie să "cobori în mocirlă".

Premierul Dacian Cioloș a participat la dezbaterea "Proiectul de Țară, între Politică și Tehnocrație" organizată de Grupul pentru Dialog Social unde, întrebat de scriitorul Gabriel Liiceanu cum poate merge la Antena 3, având în vedere că același post de televiziune l-a batjocorit pe unii dintre miniștrii săi, și l-a dat drept exemplu pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, premierul a explicat că a acceptat să participe la emisiune pentru a-i informa și pe telespectatorii acestui post, care altfel nu ar avea acces la punctul său de vedere.

"L-am văzut alaltăieri pe domnul ministru al Sănătății batjocorit în ultimul hal, tăvălit prin noroi. A fost ceva sinistru. Ăla e locul în care vă duceți. Pentru Dumnezeu! Aveți unul dintre miniștri care are ceva angelic în prezență și care a acceptat să stea acolo și să fie crucificat", a afirmat Gabriel Liiceanu, care l-a întrebat pe premier dacă este conștient de faptul că, prin prezența lui la Antena 3, cauționează o televiziune care este responsabilă de intoxicarea unei părți enorme a populației.

Premierul a explicat că au fost mai mulți miniștri ai săi care au participat la emisiuni pentru a putea "contracara minciuni", iar acest lucru vrea să îl facă și el, din respect pentru telespectatori.

"Mă duc în primul rând din respect pentru oamenii care, dintr-un motiv sau altul, pe care nu vreau să îl comentez și nici nu am toate elementele să judec, se uită la acel post și se uită mai ales la acel post sau se uită aproape exclusiv la acest post și care nu primesc alt gen de informație în ce-l privește pe domnul ministru sau pe celălalt ministru sau pe mine sau Guvernul, decât informațiile pe care le dau oamenii care se repetă la acest post", a spus Cioloș.

"Cred că acei oameni au dreptul să audă și punctul meu de vedere, chiar dacă e mai rar exprimat, punct de vedere pe care, dacă îl exprim pe alte canale, nu ajunge la ei sau ajunge foarte puțin", a adăugat el.

Dacian Cioloș a făcut și o paralelă cu meseria sa de agronom, în care uneori trebuie să "cobori în mocirlă" pentru a-ți face treaba corect, adâugând că "îți iei cizme de cauciuc și faci un duș după".

"Eu sunt agronom la bază și am învățat că sunt anumite plante care cresc în mocirlă și că nu poți să îți faci meseria corect dacă nu ai curajul să și cobori câteodată în mocirlă. Sigur, îți iei cizme de cauciuc, ca să nu te murdărești complet sau faci un duș după aceea", a spus Cioloș.

De altfel, reporterul Antenei 3 nu a fost lăsat să participe la dezbaterea de marți organizată de GDS, ONG-ul având o politică de a nu permite accesul reprezentanților acestui post.

"Nu vă dorim aici. Avem dreptul să primim în casă la noi pe cine dorim. Grupul pentru Dialog Social a decis acest lucru. Nu dorim dialog cu Antena 3", a afirmat Andreea Pora.

O interdicție identică a fost impusă și la o dezbatere la care a participat președintele Klaus Iohannis, scrie News.ro.

Premierul Dacian Cioloș urmează să participe marți seara la emisiunea "Sinteza zilei" de la Antena 3.