Această formațiune, ce urmează a fi prezentată în lunile următoare, nu va acționa împotriva celor cu "același ADN", fiind deschisă colaborării cu cei cu care împărtășește valori comune.

"Din platforma România 100 se va desprinde un partid politic. (...) Fără nicio îndoială. E clar și noi, cel puțin, cei care am fondat Platforma România 100, suntem hotărâți să facem lucrul acesta. (...) Trebuie să fie un proces natural, și nu unul forțat. (...) Da, se va desprinde un partid politic din Platforma România 1000, dar care are nevoie de o fundație solidă, o fundație de principii, de idei, valori și are nevoie, mai mult decât atât, de o viziune și de programe și chiar de proiecte”, a declarat duminică fostul premier Dacian Cioloș, în cadrul unei întâlniri a comunității Platforma România 100, relatează Agerpres.

Pe de altă parte, Cioloș a precizat că înființarea unui partid nu este un obiectiv în sine al Platformei România 100, subliniind că un astfel de proiect trebuie să fie rezultatul unei "implicări efective".

"Obiectivul pe care îl avem e de a contribui la o schimbare, la un proces, la o schimbare care să fie firească, naturală și să pornească din voința oamenilor care sunt gata să contribuie la asta. E important ca această schimbare să nu se facă cu oameni așteptând pe margine și cu alții câțiva — trei, cinci, șapte, zece, cinsprezece, câți or fi într-un partid sau în mișcările civice — să acționeze, să joace pe teren", a explicat Dacian Cioloș.

Referitor la vocile care susțin că o asemenea inițiativă ar duce la fărâmițarea opoziției, fostul premier a afirmat că partidul care se va desprinde din Platforma România 100 nu va acționa împotriva ”celor cu care împărtășim valori, idei și principii comune, cu care avem (...) același ADN”.

”Vom fi deschiși colaborării cu cei cu care putem lucra. Nu avem de gând să ne batem cu cei alături de care trebuie să acționăm în perioada următoare", a adăugat Cioloș.