Premierul desemnat, Dacian Cioloș, îi transmite șefului PSD, Marcel Ciolacu, care s-a plâns că se întârzie cu numirea unui prim-ministru, că are ocazia de a termina criza rapid, prin votarea noului Executiv.

"Marcel Ciolacu, președintele partidului parlamentar cu cele mai multe mandate, se plânge public de întârzierea numirii unui premier și de lungirea negocierilor. Pentru că stă prost cu memoria: el e cel care a mers la Cotroceni fără nicio variantă, el e cel care vorbește de anticipate atunci când știe că nu se pot organiza, el e cel care a negociat cu PNL blocarea moțiunii USR pentru a prelungi criza la infinit. Din fericire, ipocrizia se poate vindeca și, pentru că e parlamentar, are ocazia concretă de a termina criza rapid, prin votarea noului executiv. Și-l informez pe această cale că poate să citească măsurile de ieșire din criză la următorul link: https://bit.ly/ProgramGuvernareUSR", a scris Dacian Cioloș într-o postare pe Facebook.

Reacția lui Dacian Cioloș vine după ce Marcel Ciolacu a scris tot pe Facebook că "o săptămână pierdută = 2.000 de morți: asta înseamnă ambiția lui Cioloș de a propune o ciornă de Guvern cu șanse ZERO să treacă prin Parlament".

"Când vorbești despre responsabilitate, dar o propui la Sănătate tocmai pe Mihăilă, cea care a recunoscut eșecul său major în a pregăti spitalele pentru valul patru al pandemiei, acesta este un cinism fără margini.

Când sute de români mor zilnic, iar tu te agăți de negocieri politice fără sens, asta arată o lipsă cumplită de empatie față de drama a mii de familii.

Când matematica arată că schița ta de Cabinet-fantomă va strânge cele mai multe voturi contra din istoria Parlamentului, să insiști bezmetic în a prelungi criza politică în plin dezastru sanitar înseamnă, la final, iresponsabilitate.

Alianțele politice se fac și se desfac, economia se poate repara, dar viețile pierdute nu le mai poate aduce nimeni înapoi!", a scris liderul PSD.