Președintele PLUS, Dacian Cioloș, anunță că delegații Alianței 2020 USR PLUS nu au fost primiți sâmbătă la ședințele pregătitoare votului în mai multe secții de votare din București și din câteva județe.

UPDATE 22.00 Printr-un comunicat de presă, Alianța 2020 USR PLUS transmitecă peste o sută de delegați nu au fost primiți sâmbătă seara în secțiile de votare din București și din țară pentru a asista la operațiunile de pregătire a alegerilor de duminică. Toți delegații care au fost respinși de președinții de secții, deși au fost îndeplinite toate procedurile legale prealabile, au depus contestații și așteaptă soluționarea lor.

"Cele mai mari probleme au fost în sectorul 3 din București, unde pe motiv că delegații nu au împuternicire, în zeci de secții reprezentanții Alianței 2020 USR PLUS nu au putut participa la verificarea materialelor electorale sau la analizarea cererilor pentru urna mobilă. Deciziile președinților de secții de a refuza accesul delegaților USR PLUS au fost abuzive în condițiile în care legea nu prevede obligativitatea delegaților de a avea împuterniciri din partea partidelor pentru a putea lua parte la activitățile secției de votare. Numele lor apar în procesele verbale întocmite de birourile electorale de sector sau de județ", se arat în sursa citată.

+++

"În această după-amiază, delegații USR PLUS nu au fost primiți la ședințele pregătitoare votului în mai multe secții de votare din București și din câteva județe, deși au fost îndeplinite toate procedurile legale prealabile. Este un prim semnal de alarmă în ceea ce privește corectitudinea votului de mâine", a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Acesta îi îndeamnă pe reprezentanții lor în secțiile de votare să nu se lase intimidați atunci când știu că au legea de partea lor.