Dacian Cioloș a declarat, vineri, că nu o să candideze la alegerile parlamentare, după ce președintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că premierul ar trebui să decidă dacă vrea să intre în campania electorală, pentru a-și putea continua proiectele.

Șeful Guvernului a precizat că din ceea ce a spus, joi, președintele Klaus Iohannis, el nu a înțeles că șeful statului i-ar fi cerut să candideze.

"Nu. Am spus că nu o să candidez. Și eu nu am înțeles din ceea ce a spus domnul președinte Iohannis că mi-a cerut să candidez", a afirmat, vineri, la Slatina, Dacian Cioloș, după ce în urmă cu o zi președintele Klaus Iohannis a declarat că premierul va trebui să răspundă, în perioada următoare, dacă rămâne independent sau dacă își declară simpatia ori adeziunea pentru un partid politic.

Premierul a declarat în mai multe rânduri că nu se gândește să se înscrie într-un partid politic și să candideze la alegerile din decembrie.

"Este o întrebare la care domnul Cioloș cred că va trebui să răspundă în perioada următoare, fiindcă mulți își pun întrebarea dacă Dacian Cioloș rămâne un premier independent și după aceea se retrage sau dacă dorește să își continue anumite proiecte, și recunosc că personal cred că ar face bine să continue, are proiecte bune începute, dar atunci să își declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferința pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare", a explicat Iohannis, întrebat dacă este de luat în calcul o apropiere a lui Cioloș de PNL, relatează Agerpres.

Președintele a mai spus că premierul ar putea să continue foarte bine proiecte importante "dacă acum, când ecuația este încă incertă, își declară intențiile de viitor și mai devreme sau mai târziu ar trebui să declare și cu cine vrea să pună în continuare în practică aceste lucruri".

Totodată, Iohannis a afirmat că, după ce premierul Dacian Cioloș va lua o decizie, probabil îl va anunța.

"Eu cred că atunci când dl Cioloș va considera că trebuie să-mi spună că a luat o decizie sau că vrea să intre într-un fel în această campanie electorală va ști să mă anunțe și să vină la o discuție", a mai afirmat șeful statului.