Legea care majorează indemnizațiile pentru mame nu se va aplica dacă nu vor fi găsite sursele de finanțare, a afirmat marți premierul Dacian Cioloș la o întâlnire cu jurnaliștii.

Premierul a precizat că actul normativ se poate proroga dacă bugetul de stat nu va permite efectuarea acestei cheltuieli în limitele de deficit stabilite, relatează Mediafax.

”Nu atacăm la Curtea Constituțională legea care majorează indemnizațiile pentru mame. Dacă găsim surse financiare ne-o asumăm noi ca Guvern, dar o să vedem la rectificare. Până atunci, dacă nu o să găsim finanțare, nu o aplicăm", a afirmat Dacian Cioloș. 

Premierul a amintit că bugetul de stat a fost aprobat de Parlament cu un anume nivel al deficitului, iar Guvernul nu va ieși din cadrul bugetar.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, pe 30 martie, proiectul de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizației lunare pentru creșterea copilului și prin care se stabilește că indemnizația va fi acordată până când copilul împlinește doi ani.

Legea urmează să intre în vigoare de la 1 iulie 2016.