Premierul Dacian Cioloș a reiterat, miercuri, la ședința PNL, că nu se va implica în campanie și că nu este premierul unui partid. După reuniune, Cioloș a socializat cu candidații partidului care au dorit să-și facă fotografii cu el.

Dacian Cioloș a declarat, după Consiliul Național al PNL, că nu intenționează să se implice în campania electorală pentru alegerile din 11 decembrie: "Am răspuns invitației lor pentru a le putea prezenta și putea susține ceea ce am propus și sper eu ca aceste idei să nu rămână doar pe hârtie, ele să se regăsească și în programele de guvernare pe care le vor propune în campania electorală. A fost modalitatea de a putea transmite aceste mesaje, pentru că, așa cum am spus, nu intenționez să mă implic în campania electorală sau să merg în campania electorală". 

El a arătat că nu este premierul unui partid.

"Eu nu am aici să susțin persoana mea, cât să susțin niște lucruri pe care le-am propus și în care cred", a precizat șeful Guvernului, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, Cioloș a confirmat că va participa la mitingul liberalilor de duminică: "Este aceeași idee de a putea transmite aceste mesaje, de a explica ceea ce am pus pe hârtie. Cred că este o modalitate bună. Nu pentru a merge în campania electorală. Campania începe din data de 11 (n.r. - noiembrie)".

Premierul a precizat că nu există un contract cu PNL pe drepturi de utilizare a imaginii sale în campanie, dar a spus că este de acord cu folosirea imaginii sale, dacă aceasta este asociată cu ideile și platforma "România 100". 

Potrivit News.ro, Dacian Cioloș a stat aproape o oră alături de liberali, după finalizarea ședinței Consiliului Național, într-o sală alăturată celei în care s-a desfășurat reuniunea conducerii extinse a partidului. 

Zeci de primari, președinți de Consilii Județene, lideri de filiale, candidați ai partidului la alegerile parlamentare, au dorit să se fotografieze cu primul-ministru. Acesta a dat mâna cu fiecare dintre ei și a schimbat câteva vorbe cu fiecare dintre cei interesați să îl salute și să îi transmită mesaje. 

Unanimitate pentru susținerea platformei premierului

Partidul Național Liberal a votat, cu unanimitate, susținerea "Platformei România 100", a premierului Dacian Cioloș și desemnarea acestuia drept candidat al liberalilor pentru funcția de premier.

Decizia supusă votului Consiliului Național a fost adoptată de forul de conducere cu unanimitate de voturi. 

Astfel, potrivit celor două articole din Decizie, PNL își asumă și susține platforma România 100, propusă de premierul Dacian Cioloș. De asemenea, PNL a votat ca propunerea de candidat al PNL pentru poziția de prim-ministru al României, în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie, să fie Dacian Cioloș.