Fostul premier a constatat din comentariile liderilor PSD că aceștia nu au înțeles nimic din demisia lui Sorin Moisă.

"Am lucrat cu Sorin mulți ani, și la București și la Bruxelles. Când a candidat la europarlamentare pentru PSD, am înțeles că face asta pentru că el crede în valorile social-democrate. A făcut-o după ce avea deja o carieră profesională recunoscută, fără să aibă nevoie să fie «omul» cuiva, așa cum insistă unii dintre foștii lui colegi de partid, obisnuiți probabil cu funcțiile primite pe bază de jurământ de obediență Șefului", a scris duminică seara, pe Facebook, Dacian Cioloș.

"Atacul furibund al unor lideri PSD împotriva unui gest de bun simț făcut de un om care crede în valori și în principii politice arată, de fapt, teama acestora de oameni cinstiți, curați, profesioniști, care nu pot fi atacați altfel decât cu invective", a mai scris fostul premier.

Europarlamentarul Sorin Moisă a anunțat sâmbătă că pleacă din PSD și din Grupul S&D, explicând pe larg motivele demisiei.

Mai mulți europarlamentari și lideri PSD au criticat plecarea lui Moisă și, mai ales, decizia acestuia de a expune în public problemele partidului.

”Domnule Moise, dacă tot ați primit ordin de reîncorporare, vedeți-vă de drum liniștit! Doljul a adus voturi cât pentru un europarlamentar PSD. Sper că nu pentru Dvs! Dacă eu nu vă cunosc, electoratul pe care pretindeți că îl respectați, nici atât! Am pierdut prea mult timp azi cu un securist mititel și neînsemnat ca Dvs... Prindeți viteză că are Cioloș nevoie de un argat acolo!”, a comentati pe Facebook ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.