Liderul PLUS, Dacian Cioloș, spune că protestul de la metroul bucureștean este cauzat de faptul că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, "s-a apucat să facă curățenie".

"Metroul este al bucureștenilor, nu al unor căpușari de profesie, care compromit ideea de sindicat și care se folosesc de angajații muncitori și cinstiți ai Metrorex pentru a-și crea avantaje personale. Sa fie clar, metroul din București s-a oprit azi dintr-un singur motiv: pentru că ministrul Cătălin Drulă s-a apucat să facă curățenie la Metrorex, să taie conductele de făcut bani și rețele de interese care fac ca o companie publică ce își acoperă singură abia 30% din cheltuieli să dea mai mult de jumătate din sursele ei de venit către o companie privată controlată de caracatița pesedistă", a scris Dacian Cioloș pe pagina lui de Facebook.

Cioloș spune că Ion Rădoi, șef al sindicatului Metrorex, este un "pesedist hârșâit în mulgerea resurselor publice, și câțiva așa-ziși sindicaliști și-au făcut o conducere a metroului paralelă cu cea oficială și controlează banii companiei".

"Și-au subordonat, de ani buni, o organizație sindicală, o controlează și o manipulează politic și, de fapt, fac orice pentru a-și proteja interesele folosind angajații Metrorex ca instrument de presiune pentru propriile beneficii", a mai spus acesta.