USR este gata să își asume responsabilitatea guvernării și să înceapă negocierile cu celelalte partide, a spus Dacian Cioloș, într-o primă reacție după ce a fost desemnat să formeze un nou guvern de către președintele Klaus Iohannis.

„Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice”, a scris premierul desemnat pe Facebook.

El a precizat că USR va avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negociatori, cu mandatul de a forma cât mai rapid un guvern și a enunțat principalele obiective ale guvernării: „Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”.

După consultările cu partidele politice organizate luni la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a anunțat că a decis să îl desemneze pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș.

România are în prezent un guvern interimar, condus de Florin Cîțu, după o moțiune de cenzură votată săptămâna trecută de Parlament.