PSD, care a avut 12 miniștri ai Sănătății în ultimii 30 de ani, are tupeul să îi ceară demisia lui Vlad Voiculescu, care a preluat mandatul de ministru în urmă cu nici două luni, scrie pe Facebook liderul USR PLUS Dacian Cioloș.

„Am venit în Parlament, împreună cu Dragoș Pîslaru, pentru a asculta câtă ipocrizie poate exista în politica românească dacă PSD, care a avut 12 miniștri ai Sănătății în ultimii 30 de ani, are tupeul să îi ceară demisia lui Vlad Voiculescu, care a preluat mandatul de ministru în urmă cu nici două luni”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Cioloș și Pîslaru asistă la ședința Camerei Deputaților în care se discută moțiunea simplă împotriva ministrului sănătății depusă de PSD.

Cioloș a spus, într-un material video postat de Dragoș Păslaru pe pagina sa de Facebook, că Vlad Voiculescu are niște obiective clare pentru mandatul său de ministru.

„Cei care au trei foști miniștri ai sănătății cercetați penal vin să ne dea lecții acum despre cum trebuie condus Ministerul Sănătății. O să le arătăm lucrul acesta, și Vlad Voiculescu o să le arate lucrul acesta, reformele care trebuie făcute pentru profesionalizarea managementului în spitale, pentru investiții în spitale”, a spus Dacian Cioloș, co-lider al USR PLUS. 

„Acestea sunt problemele care trebuie rezolvate și care nu pot fi rezolvate în trei săptămâni de la instalarea Guvernului, după ce zeci de ani de zile sistemul de sănătate a fost aruncat în aer”, a adăugat Cioloș, care este, alături de colegul său din Parlamentul European, în balconul sălii de ședințe.

„Deși ca europarlamentari avem statut asimilat deputaților, la cererea PSD am fost dați afară din plen și trimiși la balcon. Circ tipic, ipocrizie și iresponsabilitate. Huiduieli și lipsă de respect. Credem în Vlad, în guvern, în coaliție și în reformarea sistemului de sănătate pentru români”, a scris și Pîslaru pe Facebook.