Fondatorul Partidului România Împreună (RO+), Dacian Cioloș, a criticat adoptarea OUG privind legile justiției, transmițând că formațiunea sa va face o prioritate politică din corectarea consecințelor atacurilor la justiție.

 „Fragilizarea până la distrugere a echilibrului constituțional afectează fundamental democrația în România și acest lucru nu trebuie permis. Toate modificările nocive aduse de PSD și ALDE legilor justiției trebuie să fie anulate de urgență de către o nouă clasă politică. Ne vom dedica întreaga energie în această direcție și vom pune în aplicare schimbarea rapidă a tuturor modificărilor făcute de actuala coaliție majoritară imediat ce ea va fi schimbată. Din păcate, societatea românească va trebui să plătească prețul acestei guvernări nedemocratice. Este datoria forțelor de opoziție să se angajeze la revizuirea legilor justiției mutilate astăzi, fără ezitare și fără nicio întârziere. Mișcarea România Împreună se angajează să facă o prioritate politică din corectarea consecințelor acestor atacuri la justiție", a transmis Dacian Cioloș.

Acesta a mai precizat că graba în care a fost adoptată Ordonanța de urgență privind legile justiției arată felul autoritat în care PSD-ALDE legiferează.

"Adoptarea în grabă a unei OUG pentru <<corectarea>> legilor justiției evidențiază încă o dată maniera autoritară și incoerentă de legiferare a coaliției PSD-ALDE, în disprețul ideii de dezbatere parlamentară și cu încălcarea principiului transparenței și a consultării publice. Același mod defectuos de legiferare a afectat și codurile penale, Curtea Constituțională declarând neconstituționale circa 60 de modificări ale Codului de Procedură Penală", a mai spus el