Președintele PLUS, Dacian Cioloș, susține că PSD dă dovadă de ipocrizie când cere demisia Guvernului pentru că premierul Ludovic Orban a fumat în Palatul Victoria.

"Miracol la PSD. Cuprins de un acces brusc de demnitate și bună-cuviință, Marcel Ciolacu, pentru cine nu știe președinte al PSD, cere demisia Guvernului pentru că prim-ministrul a fumat în Palatul Victoria. Ceea ce face PSD acum se cheamă, în limbaj simplu, ipocrizie. Domnul Ciolacu putea să dea dovadă de demnitate și să ceară o demisie și atunci când biroul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, se transformase în fumoar. Nu a făcut-o. A mai avut două astfel de ocazii când Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, prim-miniștri PSD, fumau pe rupte în Palatul Victoria. A ratat și aceste ocazii. Așa cum a ratat toate ocaziile de a demisiona sau de a se împotrivi liderilor PSD când puneau România pe butuci. Dar ipocrizia te salvează întotdeauna din a vedea ridicolul și lipsa de bun-simț din propria ogradă", a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Președintele PLUS a adăugat că sunt alte probleme mai importante:

"Ce programe au gândit pentru dezvoltarea țării cu cele peste 70 de miliarde de euro care ar putea intra în România în următorii ani? Care sunt investițiile publice prioritare? Cum facem autostrăzile cât mai rapid folosindu-ne de acești bani? La cum evoluează discursul public la noi parcă văd că unii sau alții își închipuie că banii de la Uniunea Europeană le aparțin și încep să își imagineze tot felul de aiureli în loc să fie atenți și preciși cu proiectele de care România are nevoie ca de o gură de aer. Ce fel de economie vrem în țara noastră, dacă tot vom reconstrui odată cu ceilalți europeni? (...) Discuția despre scrumiere și chefuri poate să mai aștepte", a adăugat Dacian Cioloș.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că premierul Ludovic Orban ar fi trebuit să demisioneze "de îndată" după publicarea fotografiei în care apare fumând împreună cu mai mulți miniștri în clădirea Guvernului.