Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a declarat luni că ori el ori liderul USR, Dan Barna, va fi candidat la președinție "cu siguranță", evocând rezultatul Alianței USR-PLUS de la alegerile europarlamentare.

Întrebat la România TV dacă el sau liderul USR, Dan Barna, va fi candidat la alegerile prezidențiale, Cioloș a răspuns: "Unul dintre noi o să candideze cu siguranță. Vom face echipă oricum, în orice formă".

"Am avut peste 22% la ultimele alegeri. Suntem una dintre cele trei forțe politice principale ale țării. Vedeți vreun argument să nu avem un candidat, în condițiile în care suntem una din principalele forțe politice din țară? Am putea noi explica cumva cuiva că nu avem candidat când am avut rezultatul ăsta? Deci e firesc. Nu are nicio legătură cu alte candidaturi de la alte partide. Fiecare partid are dreptul să își prezinte candidatura. O să discutăm despre programele noastre politice în campanie", a precizat liderul PLUS.

Săptămâna trecută, într-un interviu acordat EurActiv.com, Dacian Cioloș a precizat că propunerea Alianței 2020 USR PLUS pentru prezidențiale va fi anunțată în curând.

”Eu sunt parte a unei echipe, noi, în alianța cu USR, suntem o echipă acum și vom alege soluția cea mai bună pentru ca echipa aceasta să fie o echipă câștigătoare. O să gândim o propunere pentru care să se înscrie în acest proiect mai larg care să ne ducă la câștigarea majorității în Parlamentul României. Cred că în două-trei săptâmâni...vom fi în măsură să anunțăm care e propunerea pe care o vom face pentru participarea la alegerile prezidențale, dar în mod clar vom vorbi de un proiect și nu doar de o persoană pentru alegerile prezidențiale și vom integra abordarea noastră pentru alegerile prezidențiale în acest obiectiv mai larg. Și eu voi fi parte a acestei echipe”, a afirmat Cioloș. 

Potrivit unor surse, reprezentanții USR l-au informat pe președintele Klaus Iohannis, la consultările privind urmările referendumului pe Justiție, că Alianța va avea un candidat la alegerile prezidențiale din toamnă.