Fostul premier Dacian Cioloș îi transite premierului Orban să își ceară scuze după apariția pozei în care membrii Guvernului beau și fumează într-un biro din Palatul Victoria.

Cioloș a scris pe pagina lui de Facebook că în martie 2016, a fost prim-ministrul României care a declarat clădirea Guvernului zonă „smoke-free", înainte ca legea antifumat să intre în vigoare.

"Din păcate, știu cel puțin trei premieri care mi-au urmat la Palatul Victoria și au venit cu scrumierele după ei în birouri. Îi recomand lui Ludovic Orban să-și ceară scuze pentru acest contraexemplu pe care l-a dat azi, indiferent cine l-a fotografiat și care sunt motivele pentru care „s-a scurs" acea fotografie. Suntem într-o criză de sănătate publică și orice pas greșit scade încrederea în autorități tocmai în momentul în care e extrem de mare nevoie de asta", a scris Cioloș.

Vineri seară, o fotografie în care apar premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri în biroul acestuia a devenit virală pe Facebook. În fotografie se vede cum cei prezenți consumă alcool și fumează.