Co-președintele Alianței USR PLUS, Dacian Cioloș, susține că formațiunea este gata să intre la guvernare cu PNL și UDMR.

"USR PLUS este gata să își asume guvernarea alături de PNL. Evident, în aceste condiții, UDMR devine indispensabil. Este important să venim cu un plan de reforme care să dea predictibilitate românilor și României", a declarat Dacian Cioloș.

De asemenea, Cioloș a anunțat că urmează un Congres al Alianței pentru fuziunea finală a celor două partide și pentru alegerea președintelui.

Dacian Cioloș speră că președintele Klaus Iohannis va avea soluția cea mai bună de premier și de formare a unui Guvern cu credibilitate.

El a mai spus că rezultatul alegerilor arată că o parte o populație nu a înțeles prea bine mesajele Guvernului, iar la nivel de conducere este nevoie de empatie.

La rândul său, Dan Barna a declarat că "eterna nemulțumire și dorința permanentă de mai bine este ceea ce a făcut ca USR PLUS să obțină în 4 ani rezultate spectaculoase".

Totodată, condițiile Alianței sunt fără imunitate, fără pensii speciale, fără inechități, depolitizarea adiminstrației publice, fără penali în funcții publice, investiții în educație, sănătate, și infrastructură, debirocratizare în relația cu antreprenoriatul și DNA-ul pădurilor.