Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a declarat vineri că, în cazul în care va câștiga alegerile pentru președinția partidului, va renunța la conducerea grupului Renew Europe.

Precizările au fost făcute în cadrul unei dezbateri, organizate la Cluj, între cei trei candidați la conducerea USR PLUS: Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău.

„În momentul de față, în Parlamentul European, ceea ce îmi ia foarte mult timp este faptul că sunt liderul unui grup politic, celui de-al treilea grup politic. Sunt perfect conștient că, dacă voi fi ales președintele acestui partid, trebuie să îmi dedic timp pentru asta și în mod clar voi renunța la președinția grupului europarlamentar de acolo, pentru că nu o să pot să le fac pe amândouă. Activitatea asta de președinte al partidului este o responsabilitate executivă full time", a spus el.

Cioloș a menționat că mandatul său de lider al grupului Renew este valabil până la finele acestui an, având în vedere că în fiecare grup europarlamentar se organizează alegeri o dată la doi ani și jumătate.

„Faptul că eu nu aș mai fi lider de grup nu va influența cu nimic calitatea acțiunilor politice ale celorlalți colegi din delegația USR PLUS care au deja acolo poziții consolidate. (...) Fiecare în parte și-a consolidat acolo o poziție, nu pentru că am fost eu lider de grup, ci pentru că sunt ei competenți și pentru că au dovedit ei calități politice care vor face ca în continuare delegația noastră să fie reprezentată. Deci vă garantez că nu vom pierde nimic”, a spus Cioloș.