Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că a trimis demisiile miniștrilor USR PLUS la Cotroceni. Klaus Iohannis a semnat decretele privind demisiile și numirea interimarilor.

UPDATE

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele prin care a luat act de demisiile miniștrilor USR PLUS și cele privind numirea unor interimari. 

+++

"Am trimis demisiile și propunerile la palatul Cotroceni”, a declarat Florin Cîțu, înainte de ședința conducerii PNL, convocată de el pentru a vota o rezoluție ca toți parlamentarii partidului să susțină demersurile Guvernului.

Interimarii propuși sunt Florin Cîțu la Ministerul proiectelor europene, Dan Vîlceanu - Ministerul transporturilor,  Cseke Attila - Ministerul sănătății,  Tanczos Barna - Ministerul cercetării, Virgil Popescu - Ministerul economiei.

”PNL nu face guvern cu PSD, să fie foarte clar pentru toată lumea", a mai precizat Cîțu.

Pe de altă parte, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat că liberalii iau în calcul și varianta unui guvernul minoritar, dacă USR PLUS refuză să revină la guvernare.

”Sigur că prima variantă astfel încât să avem o majoritate viabilă pe termen mediu și lung este să rămânem în formula cu USR PLUS, însă rediscutate anumite lucruri și revizuit comportamentul USR PLUS, care din punctul meu de vedere și al nostru este imatur și se vede foarte clar că este un partid lipsit de experiență guvernamentală și că nu știe să reacționeze în cazul unei crize, și nici nu înțelege ierarhia statului român. A doua variantă bineînțeles că poate fi și un guvern minoritar, nu e nicio problemă”, a declarat marți seara, la B1 TV, Sighiartău.

Referitor la faptul că USR PLUS a transmis în repetate rânduri că o să revină la masa discuțiilor doar cu un alt premier, liberalul a spus: „O să vedeți că o să vină”.

El nu a spus cine ar susține din Parlament un guvern minoritar PNL.