Premierul Florin Cîțu a fost întrebat joi ce măsuri sunt luate în calcul pentru ca România să fie pregătită de valul patru al epidemiei COVID-19.

El a răspuns că se vor lua aceleași măsuri pe care le-am avut și pentru valul unu, doi, trei, diferența acum fiind că avem vaccin.

"Ați văzut că, de fiecare dată, România, deși în spațiul public se spunea că nu o ducem bine, am ieșit din aceste valuri mult mai bine decât celelalte țări, fără să închidem economia. Vă asigur că și de data aceasta vom lua cele mai bune măsuri, în funcție de ce se întâmplă cu situația epidemiologică", a comentat premierul.

În acest moment, din punctul lui de vedere, "avem măsurile cele mai bune pentru situația pe care o avem acum".

Totuși, Florin Cîțu a cerut Ministerului Sănătății să nu reducă niciodată capacitatea pe care o au spitalele suport-COVID, nici la ATI.

"Ele au rămas intacte. Mai mult, am spus că vreau să se pregătească pentru orice situație în care, dacă avem nevoie de mai multe locuri pentru bolnavi COVID, să putem să le transferăm rapid, fără niciun fel de probleme. Deci, au avut timp să se pregătească în această perioadă. Eu nu mă aștept să fie vreo problemă în perioada următoare", a conchis Cîțu.