Premierul Florin Cîțu a declarat joi că va discuta cu președintele Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) despre relaxarea unor restricții. Președintele CNSU este chiar el.

"Dacă asta o să fie decizia CNSU, bineînțeles că așa se va întâmpla. O să întrebăm președintele CNSU. Vom vedea care sunt propunerile în perioda următoare. Avem azi o discuție importantă cu domnul președinte (Iohannis - n.r.) pe această temă și pe urmă vom vedea exact care sunt măsurile. Aveți răbdare câteva zile", a spus Florin Cîțu, întrebat dacă după ora 22:00, începând cu 1 iunie, vom putea circula liber.

La finele anului trecut, președintele Klaus Iohannis a promulgat  legea care modifică organizarea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și îl numește pe premier la conducerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Cîțu a mai susținut, după ședința de guvern, că masca nu se scoate înainte de 1 iunie. Câteva ore mai târziu președintele Klaus Iohannis a anunțat că masca nu mai este obligatorie în exterior, începând din 15 mai.